• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
Leoville Jazzorkest
Zondag, 21. Mei 2017, 15:00 - 17:00

LEOVILLE swingt als vanouds in Ioannis Teatertsjerke Wier

Voor de muziekkenners is Leoville of Leoville Jazzband, zoals de naam vroeger luidde, al meer dan 40 jaar een bekende naam. Want al vanaf 1976 treedt Leoville op als jazzband. In Friesland, maar ook in de rest van het land, waren ze in de jaren ’80 en ’90 een graag geziene gast. Als succesvol dixielandorkest verzorgden ze regelmatig swingende concerten.

Daarna volgde een periode waarin het stil werd rond de band. Het opnieuw samen spelen tijdens een zeer geslaagde reünie in 2001 smaakte echter naar meer. En dus volgde de wederopstanding van Leoville, compleet met naamschilden annex muzieklessenaars zoals gebruikelijk bij de naoorlogse jazz-/dansorkesten.

Van de oorspronkelijke dixielandband is Jemke Visser (trompet en bugel) de enig overgeblevene. De andere muzikanten zijn Hans Ritman (saxen), Haaije Jorritsma (trombone), Johan Doornenbal (sologitaar en zang), Lieuwe Koster (slaggitaar en zang), Gerard van Dijk (bassen), Jilt Drent (drums) en zangeres Monique Masé. Leoville speelt intussen al weer drie jaar in deze vaste bezetting. De muzikanten hebben heel diverse muzikale achtergronden, van puur jazz tot gospel, van folk tot rock en van hafabra tot blues. Die verschillende stromingen staan net als de samenstelling van de band -drie blazers, een complete ritmesectie en een zangeres- garant voor een dynamisch optreden. Ook in de repertoirekeuze komt die diversiteit terug. Pittige swing, ingetogen ballads, evergreens, doorleefde blues en aanstekelijke latin wisselen elkaar af. Of het nu gaat om Ellington-composities, mooie jazznummers in het Fries of gospel, soul en folk, Leoville maakt er een feest van waarbij duidelijk wordt dat al die -vaak- klassieke nummers nog steeds up-to-date zijn. Niet versleten maar nog steeds waard om naar te luisteren.

 

Leoville

Zondag 21 mei 2017 om 15:00 uur

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier

Entree € 10,00

Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0518-471123

 

www.ioannistheatertsjerkewier.nl

Is je scherm te klein voor deze agenda? klik hier.

Binnenkort:

ma 21 mei, 15:00 uur
"De Weg" - Ekaterina Levental


zo 27 mei, 15:00 uur
Ton Groen


 

 

 

 

 

 

wapen Wier.png

 

Bedankt voor uw bezoek aan onze website,

en oant sjen yn Wier!