• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
Henk Boogaard
Zondag, 12. Mei 2019, 15:00 - 17:00

De ‘Interne beslommeringen’ van Henk Boogaard

Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen, monologen en one-liners, over alles wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet.

In zijn cabaretprogramma 'Interne beslommeringen' vertelt Henk dat alles wat gezegd en geschreven wordt, één op één bij hem binnen komt. Door alles letterlijk te nemen heeft hij vaak veel moeite om te begrijpen wat de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie betekenen. Wel leveren die teksten meer dan eens spontaan een beginzin voor een nieuw nummer op. In de manier waarop hij de zin uitspreekt zit de melodie dan al verweven. Henk heeft weinig op met de clichématige contacten en de gebruikelijke koetjes en kalfjes die in de huidige jachtige en vluchtige wereld gemeengoed zijn. De omgang met anderen is telkens weer een hele worsteling. Op humoristische wijze doet Henk hiervan haarfijn verslag. Zijn optreden is voor hem een manier om met mensen in contact te blijven. Na afloop levert dat vaak interessante gesprekken op. Henk voelt zich het prettigst als hij een ander mens 'echt' kan ontmoeten, waarbij ook plaats is voor stilte en diepgang.

Omdat hij ooit heel fanatiek een streng groente- en fruitrijk dieet heeft gevolgd, hebben veel van zijn liedjes voedsel als onderwerp. Maar ook komen onderwerpen als dieren, kleine ongemakken en andere herkenbare alledaagse zaken ruim aan bod. Henk begeleidt zichzelf daarbij op een akoestische Spaanse gitaar.

Omdat bij Henk de taal zo centraal staat, komt zijn performance het beste tot zijn recht in een kleine setting met een aandachtig publiek.

 

Henk Boogaard – Interne beslommeringen

Zondag 12 mei 2019 om 15:00 uur

Entree € 10,00

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0518-471123

 

 

Is je scherm te klein voor deze agenda? klik hier.

Binnenkort:

Geen evenementen

 

 

 

 

 

 

wapen Wier.png

 

Bedankt voor uw bezoek aan onze website,

en oant sjen yn Wier!