• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
Bijzondere reizen door Mongolië en Laos
Zondag, 9. Februari 2020, 15:00 - 17:00

Bijzondere trektochten door Azië – Aly en Wiebe vertellen sterke verhalen in Wier

Aly van der Meulen trok te paard door Mongolië. Wiebe Biesma reisde per motor door Laos. Zondag 9 februari zijn de beide avonturiers te gast in de Ioannis Teatertsjerke om te vertellen over hun belevenissen onderweg.

Aly van der Meulen reed de Mongol Derby. Per paard 1.000 kilometer afleggen in 10 dagen, over de steppe en door de bergen van Mongolië. Dat was de uitdaging waar zij voor stond. De paardenrace staat bekend als de langste en zwaarste ter wereld. Van de 44 deelnemers haalden er slechts 27 de finish. Tijdens de race leggen de deelnemers gemiddeld 100 kilometer per dag af, waarbij om de 40 kilometer van paard wordt gewisseld. Die paarden zijn vooraf wel getraind maar de meesten hebben nog nooit een zadel op hun rug gehad.

Paardrijden is voor de boerendochter uit Blije alles. Aly heeft de afgelopen jaren de wereld rondgereisd en overal met paarden gewerkt. Ze begeleidde buitenritten in onder andere Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en IJsland. Ze heeft dus ervaring in paardrijden over de hele wereld, maar het avontuur in Mongolië is toch met niets te vergelijken. “It wie ferskriklik swier en faak tocht ik wêrom doch ik dit…......'' 

Wiebe Biesma, woonachtig in Heerenveen, reist ook veel. Zuidoost-Azië is daarbij één van zijn favoriete bestemmingen, om daar op eigen gelegenheid rond te trekken.

Laos heeft de reiziger veel te bieden door zijn fantastische natuur, prachtige tempels en zeer vriendelijke bevolking. Het is een van de armste landen ter wereld en het toerisme staat er nog in de kinderschoenen. Als buitenlander ben je nog een bijzonderheid voor de plaatselijke bevolking. De oorspronkelijke gebruiken, hun eigen mythen en sagen en hun kleurige klederdracht zijn nog volledig authentiek. Met de komst van betere voorzieningen en uitbreiding van het wegennet zal dat op den duur wel veranderen.

Behalve landschap en cultuur komen ook het reizen, eten en slapen in Laos aan bod. En Wiebe heeft ongetwijfeld nog tijd om ook op andere, nog onbeantwoorde vragen, in te gaan.

Voor de liefhebber van natuur en cultuur wordt dit een middag om niet te missen.

 

Aly van der Meulen - De Mongol Derby

Wiebe Biesma - Op de motor door Laos

Zondag 9 februari 2020 om 15:00 uur

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

Entree € 10,00

Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0518-471123

Is je scherm te klein voor deze agenda? klik hier.

Binnenkort:

Geen evenementen

 

 

 

 

 

 

wapen Wier.png

 

Bedankt voor uw bezoek aan onze website,

en oant sjen yn Wier!