• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
Helder - Een melodieus collectief
Zondag, 23. Februari 2020, 15:00 - 17:00

Helder - een veelzijdige band komt opnieuw naar de Ioannis Teatertsjerke Wier

De band Helder bestaat al vanaf 2001. De broers Sido (slagwerk en zang) en Roelof Wagenaar (gitaar en zang) vonden het toen tijd om hun al langer bestaande idee -een eigen band beginnen- in daden om te zetten. Met Helder wilden zij vooral eigen nummers spelen. Hun muziek bleef niet onopgemerkt en al gauw waren zij op Omrop Fryslân te beluisteren. Ook landelijk timmerde Helder aan de weg, en met succes. Het behalen van NCRV ’s Volgspotfinale en een clip op de toenmalige muziekzender "The Box" waren enkele van de hoogtepunten uit die periode.

Na een rustpauze werd in 2008 op initiatief van Jan Roorda (toetsen en zang) een doorstart gemaakt met de band, zonder meteen al te hoge verwachtingen: “Veel spelen en dan zien we wel wat er gebeurt!”  Het eerste jaar werd daarom ook gebruikt om nieuwe nummers te schrijven en bestaande nummers opnieuw te arrangeren.
In februari 2010 werd de band gecompleteerd met de komst van Rene Mulder (bas en zang). Daarmee werd Helder een veelzijdige band, die op unieke wijze, zowel akoestisch als versterkt, een specifieke eigen sound weet te brengen. Dat alle bandleden een deel van de zang voor hun rekening nemen leidt tot een melodieus collectief met meerstemmige zang, kenmerkend voor Helder.
Het deels eigen repertoire bestaat uit poprock met invloeden van jazz. Temponummers worden afgewisseld met rustige liedjes, in het Engels, Nederlands en Fries, aangevuld met covers. Naast de "eigen" optredens werkt Helder regelmatig mee aan bijzondere projecten en werd begin 2016 de CD ‘Stilte yn’e stoarm’ gepresenteerd.

Voor de liefhebbers van relaxte muziek weer een concert om niet te missen.

 

 

Helder - Een melodieus collectief

Zondag 23 februari 2020 om 15:00 uur

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

Entree € 10,00

Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0518-471123

Is je scherm te klein voor deze agenda? klik hier.

Binnenkort:

Geen evenementen

 

 

 

 

 

 

wapen Wier.png

 

Bedankt voor uw bezoek aan onze website,

en oant sjen yn Wier!