• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpgWier is een pittoresk terpdorpje met zo'n 210 inwoners en ligt in de gemeente Menameradiel (Menaldumadeel) in het noordwesten van Friesland. Met een bruisend verenigingsleven, een speeltuin, kaatsveld en een goede busverbinding een prima plek om te wonen en te werken. Ook voor toeristen is het zeker de moeite waard om Wier te bezoeken.

 

Er  loopt een cultuurhistorische fietsroute door de gemeente Menameradiel. Op de fiets kunt u genieten van ons mooie Friese landschap, langs het schelpenpaadje in Wier wordt u gewezen op de Lautastate.  

Astronomisch uurwerk.jpg

 

U kunt een bezoek brengen aan de kerk die in 2012 gerestaureerd is.

Erg bijzonder is het astronomisch uurwerk wat aan de toren hangt, deze is tijdens de tweede wereldoorlog gebouwd door een onderduiker en aan de bevolking van Wier geschonken.

 

de Brinkhoeve.jpg

Midden in het dorp, naast het kaatsveld, kunnen kinderen zich uitleven in de mooie speeltuin "it Kattenêst".
U kunt nog even rustig nagenieten op het terras met een lekker kopje koffie/thee en een gebakje van theeschenkerij "de Brinkhoeve" . Hier is ook een minicamping waar u kunt overnachten.

 

Kerk binnen.jpg

Het hele jaar door worden er in het dorpshuis "d' âld Skoalle" activiteiten voor jong en oud georganiseerd, zoals knutselmiddagen, cursussen, lezingen, feestavonden en natuurlijk de jaarlijkse merke.

In de kerk "Ioannis Theatertsjerke" worden  regelmatig voorstellingen en exposities gehouden. Op het kaatsveld wordt de Friese kaatssport volop beoefend, kom gerust eens een kijkje nemen!

 

Door de aanleg van een sluis ligt Wier sinds 2013 ook aan de Elfsteden vaarroute. Hier kunt u een leuk filmpje over de aanleg van de sluis bekijken.

 

Leuk weetje; van oudsher is de bijnaam voor inwoners van het dorp "Wierster Katten", maar niemand weet waar de naam vandaan komt. Misschien omdat de inwoners van het naastgelegen Berltsum (Berlikum) honden worden genoemd; "Berltsumer Hûnen".

Alle verenigingen en bedrijven in Wier kunt u verderop in de website bekijken. Voor meer informatie over wat er te doen is in de omgeving van Wier verwijzen wij u naar de website van Friesland Wonderland en de ANWB-winkels en VVV-kantoren.

Binnenkort:

Geen evenementen

 

 

 

 

 

 

wapen Wier.png

 

Bedankt voor uw bezoek aan onze website,

en oant sjen yn Wier!